United Airlines skuffer med tal fra første kvartal

Det store amerikanske flyselskab kom ud af første kvartal et større underskud end ventet.
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Aktien i United Airlines satte sig i mandagens amerikanske eftermarked med 2,2 pct., da koncernen skuffede med et større underskud i første kvartal end ventet.

Koncernens fik et justeret underskud per aktie på 7,50 dollar per aktie mod et minus på 2,57 dollar for et år siden, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et underskud på 7,02 dollar. Omsætningen faldt sideløbende med 60 pct. til 3,22 mia. dollar, ramt af pandemiens nedlukninger, hvilket var lidt under ventede 3,25 mia. dollar.

United havde tidligere offentliggjort et foreløbigt indtægtsniveau på 3,20 mia. dollar.

Den gode nyhed i kvartalsregnskabet fra United Airlines er, at koncernen i marts vendte tilbage til en positiv kerne-pengestrøm. Luftfartsselskabet fokuserer også på at servicere ruter, hvor der er en efterspørgsel allerede nu, selv om bestillingen af forretningsrejser og internationale rejser ligger 70 pct. under niveauet fra 2019. Og United regner med, at det kan vende tilbage til et positivt nettoresultat ved blot 35 pct. af 2019-niveauet.

"Vi har skiftet vores fokus til den næste milepæl i horisonten og ser nu en klar vej til overskud. Vi er opmuntrede af stærke beviser på opsparet efterspørgsel for luftfart og vores evne til let at matche denne, hvorfor vi er mere sikre end nogensinde på at vi vil nå vores mål om at overgå den justerede EBITDA-margin fra 2019 i 2023, hvis ikke før," udtaler Scott Kirby, administrerende direktør i United Airlines, i regnskabet.

United er i færd med et spareprogram, der skal reducere omkostningerne med 2 mia. dollar på årsbasis.

Uniteds samlede underskud i den fortsættende forretning var i første kvartal på 2,4 mia. dollar.

SAS har tre eksterne kandidater til posten som ny topchef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også