MobilityWatch

Tesla leverer rekordkvartal men aktien falder

Aktien faldt med 3 pct. trods stærkt regnskab.

Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix

Markedet var allerede forberedt på stærke regnskabstal fra Tesla, og elbilproducenten har da også mandag leveret sit bedste kvartalsregnskab nogensinde. Alligevel falder aktien 3 pct. i eftermarkedet.

Omsætningen steg markant med 74 pct. til 10,4 mia. dollar, men levede kun lige op til analytikernes forventning om et salg i den størrelsesorden, viser indsamlet af henholdsvis Bloomberg og Factset.

Målt på indtjeningen er det justerede resultat per aktie på 0,93 dollar til gengæld en positiv overraskelse sammenlignet med analytikerforventningen om et resultat på 0,80 dollar ifølge Bloomberg.

Wall Street Journal skriver imidlertid, at bundlinjen på 438 mio. dollar er lavere end de 509 mio. dollar, analytikere havde sat næsen op efter ifølge Factset.

Tesla havde allerede inden regnskabet gødet for et godt kvartal. I starten af april afslørede elbilproducenten, at billeverancerne i årets første tre måneder satte rekord med 184.800 køretøjer. Det var en stigning på hele 109 pct. fra samme periode året før. Produktionen var i kvartalet på 180.338 køretøjer.

Faldet i Tesla-aktien i kølvandet af regnskabet kommer efter en stigning i mandagens ordinære handel på 1,2 pct. Siden nytår er Tesla steget beskedent med lige under 5 pct., efter en gevinst på over 700 pct. i 2020.

Nyt træk fra Mercedes skal konkurrere med Tesla 

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs