MobilityWatch

Vejnetstrængsel betyder langsom mobilitet i hovedstaden

Presset på vejnettet er størst i hovedstaden,viser ny opgørelse. Det er blandt andet med til at øgee spildtiden hos de erhvervsdrivende, lyder det.

Foto: Finn Frandsen

I Sønderborg og Aalborg kommer folk markant hurtigere frem end i Frederiksberg, Rødovre og Albertslund, hvor bilpendlere i gennemsnit kører omkring halvt så hurtigt.

Det viser en opgørelse fra brancheorganisationen SMVdanmark, skriver Berlingske.

"Det ser jeg som udtryk for, at vejene enten er for dårlige i kommunerne rundt om København, eller at der er for mange biler på vejene. Uanset hvad, er det spildtid for pendlerne, der skal på arbejde. Og spildtid for eksempelvis håndværkere, der er afhængige af varebilen for at fragte værktøj og materialer," siger Bjarke Roed-Frederiksen, chefkonsulent i SMVdanmark, til avisen.

Opgørelsen, der er udarbejdet i forbindelse med infrastrukturforhandlingerne, viser, at borgere i Sønderborg i gennemsnit kan køre 88 kilometer i timen, mens tallet for Frederiksberg er 43,8 kilometer i timen.

Mere fra MobilityWatch

Nyt projekt vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Et PTX-anlæg på 120 MW til 1,3 mia. kr. skal gøre Nordjylland til centrum for grøn metanolproduktion til skibsfart og tung transport, siger projektmagerne. Men hele projektet afhænger af, hvorvidt projektet tildeles den kommende støtte til grøn brintproduktion.

Læs også