Britisk billetoperatør maltrakteres på planer om jernbanereform

Operatøren har mistet en tredjedel af sin værdi på børsen efter planer om en gennemgribende jernbanereform i Storbritannien.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Britiske Trainline, som sælger billetter til bus- og togrejser via sin digitale teknologiplanform, har torsdag mistet en tredjedel af sin værdi på børsen i London torsdag efter britiske planer om gennemførelse af en gennemgribende jernbanereform.

Den britiske regering har ifølge BBC annonceret skabelsen af et ny statsejet selskab - Great British Railways - som skal overtage kontrollen med tog og jernbaner i den største reform siden privatiseringen i 1990'erne.

Det nye selskab skal efter planen fastlægge køreplaner og priser, sælge billetter i England og styre jernbaneinfrastrukturen, og ifølge transportminister Grant Shapps er målet mere punktlig service og billigere billetter.

Ifølge aktieanalytiker Owen Shirley fra Berenberg vil nogen se etableringen af Great British Railways som en konkurrent til Trainline, og der er bekymring for, om det vil ændre de kommissioner, som Trainline tjener på billetsalg.

Analytikeren mener dog ikke, at årsagerne bag Trainlines succes vil forsvinde og peger på selskabets spidskompetencer i forhold til teknologi og markedsføring, samt en brugervenlig app.

Shirley ser også en god mulighed for, at Trainline kan ende med at blive en del af den nye struktur ved at levere teknologi og løsninger - og at det herigennem kan fortsætte med at tjene på kommissioner.

Aktien i Trainline ligger ved 10.45-tiden 32 pct. lavere i 290,60 pence.

 

Europæisk højhastighedsforbindelse sikrer sig finansiel indsprøjtning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også