SAS får milliardkredit af store aktionærer og Danmark og Sverige

SAS har nu fået stillet lån på 3 mia. svenske kr. til rådighed af en række store aktionærer.
Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
af maiken reimer rønneberg og ritzau

Luftfartsselskabet SAS er fortsat hårdt udfordret af coronakrisen, og for at understøtte forretningen har selskabet nu fået stillet lån på 3 mia. svenske kr. til rådighed af en række store aktionærer – inklusive staterne i Danmark og Sverige.

Det fremgår af en meddelelse fra Finansministeriet.

Den danske stat stiller en statsgaranti for 1,5 mia. svenske kr. til SAS. Som begrundelse for beslutningen lyder det:

"Det er fortsat regeringens holdning, at SAS er vigtig for Danmarks tilgængelighed, danske arbejdspladser, virksomheder samt dansk økonomi generelt," udtaler finansminister Nicolai Wammen (S) i meddelelsen.

"Som en langsigtet og ansvarlig medejer vil den danske stat fortsat følge SAS' udvikling tæt," lyder det videre fra Nicolai Wammen.

Det er blandt andet den vedvarende usikkerhed som følge af coronakrisen, der lige nu får luftfartsselskaber til at hige efter likviditet, skriver SAS i en pressemeddelelse.

"Den fortsatte covid-19-pandemi har ført til en lavt efterspørgselsniveau på flyvninger i en længerevarende periode. Markedsvilkårene gør det også svært at forudse, hvordan efterspørgslen vil udvikle sig frem mod den vigtige sommersæson, fordi kunderne i stigende grad vælger at booke deres rejser med kort varsel," skriver SAS i meddelelsen.

Støtten skal dog først godkendes af EU-Kommissionen på grund af EU's statsstøtteregler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også