Norwegian-aktie stiger efter løftet anbefaling

En løftet anbefaling for det pressede flyselskab får aktien til at stige i underkanten af 10 pct.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Aktien i luftfartsselskabet Norwegian er tirsdag morgen lettet en anelse, efter at SEB har løftet anbefalingen for det pressede selskab.

Efter knap en times handel er aktien steget 7,8 pct. og koster 12,20 norske kr. på børsen i Oslo, svarende til 8,95 danske kr.

SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "sælg", og tror nu på en frisk start for selskabet, skriver Bloomberg News. Samtidig fastsættes kursmål til 16 norske kr. per aktie.

Det sker, efter at aktien i sidste uge faldt markant som følge af Norwegians restrukturering.

Som en del af en omfattende redningsplan udstedte Norwegian i sidste uge flere hundrede millioner af nye aktier, som skulle sikre ny kapital til selskabet. I alt blev antallet af aktier hævet til over 700 mio. fra tidligere 42 mio., og det endelige antal kan snige sig op over 1 mia. aktier.

Da der efter udstedelsen af nye aktier blev åbnet for handel, førte det i første omgang til, at aktien ad flere omgange styrtdykkede, så børsmyndighederne i perioder var nødt til at suspendere handel med aktien. Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, indebærer redningsplanen, at oprindelige aktionærer udvandes med 96 pct.

Norwegian starter igen op i Billund 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også