MobilityWatch

Norwegian-aktie stiger efter løftet anbefaling

En løftet anbefaling for det pressede flyselskab får aktien til at stige i underkanten af 10 pct.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Aktien i luftfartsselskabet Norwegian er tirsdag morgen lettet en anelse, efter at SEB har løftet anbefalingen for det pressede selskab.

Efter knap en times handel er aktien steget 7,8 pct. og koster 12,20 norske kr. på børsen i Oslo, svarende til 8,95 danske kr.

SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "sælg", og tror nu på en frisk start for selskabet, skriver Bloomberg News. Samtidig fastsættes kursmål til 16 norske kr. per aktie.

Det sker, efter at aktien i sidste uge faldt markant som følge af Norwegians restrukturering.

Som en del af en omfattende redningsplan udstedte Norwegian i sidste uge flere hundrede millioner af nye aktier, som skulle sikre ny kapital til selskabet. I alt blev antallet af aktier hævet til over 700 mio. fra tidligere 42 mio., og det endelige antal kan snige sig op over 1 mia. aktier.

Da der efter udstedelsen af nye aktier blev åbnet for handel, førte det i første omgang til, at aktien ad flere omgange styrtdykkede, så børsmyndighederne i perioder var nødt til at suspendere handel med aktien. Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, indebærer redningsplanen, at oprindelige aktionærer udvandes med 96 pct.

Norwegian starter igen op i Billund 

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs