Tesla: Globale markedsandel på laveste niveau siden 2019

Det var på alle tre hovedmarkeder, at andelen bakkede for Tesla.
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP
af ritzau finans

Tesla fremstiller og sælger flere elbiler end nogensinde før. Men det gør konkurrenterne også, og derfor er Teslas globale markedsandel nu på det laveste niveau siden 2019.

Det fremgår af en analyse fra investeringsbanken Credit Suisse, skriver Bloomberg News.

Opgørelserne svinger tilsyneladende ganske meget, men i april havde Tesla en markedsandel på 11 pct., hvilket var en brat fald fra 29 pct. i marts. Credit Suisses analytiker Dan Levy bemærker samtidig, at Tesla på den måde så et større fald fra et kvartals sidste måned til den første i det næste kvartal end normalt.

Det var på alle tre hovedmarkeder, at andelen bakkede. I Kina faldt andelen fra 19 pct. til 8 pct., mens den i Europa dykkede helt ned til 2 pct. fra 22 pct. i marts. I USA skete der også et fald fra 72 pct. til 55 pct.

Tesla er således stadig klart den dominerende aktør på hjemmemarkedet i USA, mens General Motors (GM) med 20 pct. er størst i Kina efterfulgt af lokale Wuling Hongguang Mini.

Samlet set faldt elbilernes andel af det globale bilsalg i april med 0,80 pct.point til 6,1 pct. Andelen ligger dog stadig godt over snittet fra 2020 på 4,4 pct.

Aktien i Tesla falder onsdag med 3,0 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også