MobilityWatch

Tesla-aktie faldt tungt på spekulationer om ordredrop i Kina

Antallet af ordre på nye elbiler hos Tesla faldt næsten til det halve i maj måned.

Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

Igen torsdag havde Tesla-aktien det svært. Den faldt nemlig tilbage med hele 5,3 pct. på forlydender om, at ordreindgangen i Kina i maj var meget svag.

Det skriver Bloomberg News.

Bestillinger af nye elbiler hos Tesla faldt næsten til det halve i maj i forhold til april, skriver The Information torsdag. Ordrerne på Teslaer landede således i den forgangne måned på 9800 biler mod 18.000 biler i april.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Også onsdag var elbilaktien under pres. Det var da investeringsbanken Credit Suisse i en analyse påpegede, at Teslas globale markedsandel i salget af elbiler nu er på det laveste siden 2019.

Opgørelserne svinger tilsyneladende ganske meget, men i april havde Tesla en markedsandel på 11 pct., hvilket var en brat fald fra 29 pct. i marts. Credit Suisses analytiker Dan Levy bemærkede samtidig, at Tesla på den måde så et større fald fra et kvartals sidste måned til den første i det næste kvartal end normalt.

Det var på alle tre hovedmarkeder, at andelen bakkede. I Kina faldt andelen fra 19 pct. til 8 pct., mens den i Europa dykkede helt ned til 2 pct. fra 22 pct. i marts. I USA skete der også et fald fra 72 pct. til 55 pct.

Samlet set faldt elbilernes andel af det globale bilsalg i april med 0,80 pct.point til 6,1 pct. Andelen ligger dog stadig godt over snittet fra 2020 på 4,4 pct.

Onsdag satte Teslas aktie sig med 3,0 pct.

Mangel på mikrochips får Tesla til at hæve prisen 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs