Norwegian flyver med flere passagerer

Der var flere passagerer med det norske flyselskabs fly i maj måned. Trafiktallet er dog fortsat påvirket af rejserestriktioner.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Norwegians trafiktal er fortsat tynget af rejserestriktioner, men det norske lavprisselskab kan trods alt glæde sig over fremgang i maj. Desuden har skandinaverne atter fået mod på at bestille rejser.

Det fremgår af en trafikstatistik fra flyselskabet, der også har fået sat punktum for en finansiel rekonstruktion i maj.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

I alt fløj Norwegian med 96.909 passagerer i maj - en stigning på 23.000 fra maj sidste år.

Ti fly var på vingerne hovedsagligt på de norske indenrigsruter.

Kapaciteten, ASK, steg 41 pct. i maj, mens antallet af tilbagelagte passagerkilometer, RPK, voksede 97 pct. Lidt over hver andet sæde var i brug. Belægningsgraden oplyses til 54,8 pct.

Norwegian glæder sig desuden over, at bookingerne er vækst.

"Til trods for lave volumener, oplever vi dag til dag en positiv trend i antallet af bestillinger til sommeren og efteråret. Dette er specielt mærkbart i de skandinaviske lande," siger koncernchef i Norwegian Jacob Schram, der ikke er i tvivl om, at det er den gradvise genåbning, der har næret rejselysten.

"Vi skal konkurrere om kunderne og er godt forberedt på at øge ruteudbuddet, når efterspørgslen fra kunderne tager til," fastslår Jacob Schram.

Smedegaard står til farvelbonus i Norwegian

Norwegian starter igen op i Billund 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også