MobilityWatch

Bilsalget når ny højder i maj

Forbrugslysten er stigende og danskernes købekraft i høj kurs. Det fik salget af biler til at stige igen i maj måned efter en sløv start på 2021.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Bilsalget i maj markerer for alvor, at coronakrisen er ved at stilne af og danskernes lyst til at forbruge er stigende.

Det skriver Børsen, efter der i maj blev solgt 18.300 nye personbiler opgjort i sæsonkorrigerede tal, hvilket er 7,8 pct. flere end i april, hvor tallet også var stigende.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"I den nærmeste fremtid er der gode forudsætninger for bilsalget i takt med, at resten af økonomien kommer på fode igen. Hertil har danskerne fyldte lommer i form af f.eks. et rekordstort bankindlån, hvor de seneste års usikkerhed om bilafgifterne er bag os i forbindelse med, at fremtidens bilafgifter faldt på plads før jul sidste år," siger Brian Friis Helmer, privatøkonom ved Arbejdernes Landsbank, i en skriftlig kommentar til Børsen.

El- og hybridbiler udgjorde igen i maj måned en fjerdedel af det samlede bilsalg, men elbilerne står fortsat bagerst i køen hos danskerne og udgjorde kun 6,7 pct. af det samlede salg.

Bilkoncern leverer bedste regnskab nogensinde

Prognose: I 2027 er det billigere at producere elbiler end benzinbiler 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs