Flyselskab støtter anlæg: Skal lave flybrændstof af gammelt træ

Flyselskabet KLM er med i et konsortium, som skal opbygge et nyt anlæg i Sverige til produktion af bæredygtigt flybrændstof.
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet KLM går sammen med en række svenske aktører om at opbygge et anlæg, der skal danne bæredygtigt flybrændstof, SAF, ud af rester fra skovbrug.

Det skriver Check-in.dk.

Det svenske energiagentur støtter opførslen af anlægget i Växjö-regionen i Småland med 5,1 mio. svenske kroner, hvilket svarer til 3,7 mio. kr., og planen er, at anlægget skal være i drift i 2026, hvor det skal kunne producere 16 ton SAF om året.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

”For at kunne blive mere bæredygtig i fremtiden fokuserer KLM på at opskalere produktionen og brugen af ​​SAF. Det anlæg, vi støtter i Sverige, er et vigtigt næste skridt i udviklingen,” siger Karel Bockstael, der er chef for bæredygtighed hos KLM til Check-in.dk.

SAF er et vigtigt skridt på vejen mod bæredygtigt flybrændstof, skriver Check-in.dk, da de nuværende generationer af flymotorer kræver flydende brændstof og derfor ikke har rmulighed for at skifte over på brint eller elektricitet.

Flyselskaber skærer ned på prissikring af brændstof 

Første danske fly på biobrændstof letter i dag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også