Bilkøbere har sparet 1,8 milliarder på at tænke grønt

Efter Folketinget sidste år besluttede at sænke afgiften på grønne biler, har nye bilejere tilsammen sparet 1,8 mia. kr. i afgifter. Salget af bilerne er samtidig mere end tredoblet i forhold til samme periode sidste år.
Foto: Sebastian Kahnert/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sebastian Kahnert/AP/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

I løbet af årets fem første måneder er valget for over 19.000 danskere faldet på en elbil eller en plug-in hybridbil, når de har været på udkig efter et nyt køretøj, og de kan glæde sig over, at de tilsammen har sparet 1,8 mia. kr. i afgifter.

Det skriver Finans.

I december 2020 vedtog Folketinget nemlig at give afgiftsrabatter til de bilkøbere, der kørte hjem med en af de mere miljøvenlige biler fremfor en benzin- eller dieselbil.

Salget af el- og plug-in hybridbiler kører da også derudad i forhold til samme periode tidligere år, hvor salget eksempelvis i 2020 var under en tredjedel så højt med 6.010 biler.

”Vi har aldrig før set, at introduktionen af grønne biler til danskerne har taget så markant et spring fremad. Det skyldes selvfølgelig et voksende udbud, og så er det i høj grad på grund af de nye bilafgifter,” siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i DI Bilbranchen, i DI Business til Finans.

Af de 19.028 solgte biler, er 13.876 af dem plug-in hybridbiler, mens 5.152 er rene elbiler, viser tal fra Autobranchen Danmark.

Thomas Møller Sørensen forudser dog, at denne fordeling vil ændre sig i takt med, at bilejere vænner sig til tanken om at skulle oplade bilen, samt når afgiften på plug-in hybridbiler stiger næste år.

Både i april og maj viste tal fra henholdsvis Danmarks Statistik og De Danske Bilimportører, at hver fjerde solgte bil var en grøn bil.

Audi satser på kun at lave batteridrevne biler fra 2033

Tesla afslører for første gang sin omsætning i Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også