MobilityWatch

Kritik af kommunale tilsyn efter sager om ulovlig eksport af skrotbiler

Kritikken kommer i kølvandet på, at Miljøstyrelsen har anmeldt en række virksomheder for uberettiget at have solgt biler til eksport, men samtidig modtaget en skrotpræmie fra staten.

Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

Høje-Taastrup Kommune fik efter et møde med Taastrup Autoophug i 2018 tilsendt to fakturaer. De viste, at virksomheden havde modtaget 7.000 kr. og 6.000 kr. for salg af henholdsvis en Toyota og en Volvo. Bilernes købere var to nigerianske virksomheder fra Lagos.

Men Taastrup Autoophug skulle senere ende med at indkassere flere penge end det fremgik af de to fakturaer. Selv om kommunen var bekendt med salget til de nigerianske virksomheder, hævede Taastrup Autoophug nemlig skrotpræmien på begge biler for en ekstra profit på 4.400 kr., selv om bilerne aldrig blev skrottet. I det ene tilfælde blev pengene allerede hævet måneden efter. Det viser aktindsigter fra kommunen og Miljøstyrelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DB Cargo lægger ny stor togordre

DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn, har lagt en større ordre på ny tog som en del af sit langsigtede mål om at erstatte sine 900 dieseldrevne tog.

Læs også