MobilityWatch

Kinesisk svar på Uber henter stort milliardbeløb på børsnotering

Den kinesiske kørselstjeneste Didi er blevet børsnoteret i USA.

Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix

Didi Global, der er en kinesisk udgave af kørselstjenensten Uber, har fået 4,4 mia. dollar, svarende til 27,5 mia. kr., ind på den børsnotering, der i dag sender selskabet på børsen i USA.

Til sammenligning rejste Alibaba omkring 25 mia. dollar ved dets børsnotering i 2014.

Samlet værdisætter det kørselstjenesten til 67,5 mia. dollar, og det er det største aktiesalg fra en kinesisk virksomhed i USA i syv år, skriver Reuters.

Faktisk købte Didi Ubers kinesiske forretning tilbage i 2016, og samlet havde selskabet i omegnen af 25 mio. ture om dagen i Kina i årets tre første måneder.

Det Beijing-baserede selskabs hovedmarked er Kina, mens Didi er at finde på 15 internationale markeder som Sydamerika, Japan, Australien, Rusland og Sydafrika. Og udover kørsel med passagerer sørger selskabet blandt andet også for udbringning af mad og indkøb.

Uber er i mere end 70 lande og leverer mad under Uber Eat i mere end 34 lande, skriver Reuters.

Selskab bag omstridt taxi-app ruller ind med elløbehjul i Odense 

Dantaxi har brugt coronakrisen på at gøre klar til offensiv 

Mere fra MobilityWatch

DB Cargo lægger ny stor togordre

DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn, har lagt en større ordre på ny tog som en del af sit langsigtede mål om at erstatte sine 900 dieseldrevne tog.

DFDS ramt af konflikt i Frankrig

En fagforeningskonflikt i Frankrig betyder, at DFDS ikke siden fredag den 14. januar har kunnet sejle såkaldt uledsaget fragt mellem Calais og Sheerness i Storbritannien. 

Læs også

Relaterede