MobilityWatch

Bonus på over 6000 kroner skal skaffe sikkerhedskontrollører i lufthavne

Der er så stor mangel på sikkerhedskontrollører i de amerikanske lufthavne, at potentielle medarbejdere lokkes med en bonus på 1000 dollar, hvis de tager imod job.

Foto: Michael Dwyer/AP/Ritzau Scanpix

En check på 1000 dollar, hvilket svarer til cirka 6250 kr., er guleroden, hvis man starter i job som sikkerhedskontrollør for det firma, der står for sikkerheden i lufthavnene i USA, Transportation Security Administration (TSA), i en amerikansk lufthavn i øjeblikket.

Det skriver Cnbc, ifølge Check-in.

Køerne til sikkerhedskontrollen kan nemlig gå hen og blive lange, efter TSA kun har haft succes med at hyre 4000 ud af et mål om 6000 inden september, og flere lufthavne har derfor bedt sine passagerer om at ankomme mindst tre timer inden afgang, fordi det kan tage lang tid at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Problemet med manglende sikkerhedskontrollører kommer i takt med, at amerikanerne bliver vaccineret og derfor er klar til at komme ud at rejse, hvilket også afspejles i TSA’s aktivitetsniveau, hvilket er oppe på cirka 80 pct. af 2019-niveauet.

”Puljen af ​​arbejdstagere er nogenlunde konstant, mens antallet af arbejdsgivere, der prøver at ansætte, lige nu bare går op, op og op,” siger assisterende professor på University of Pennsylvania Ioana Marinescu til Cnbc.

Også flyselskaberne og servicebranchen leder med lys og lygte efter arbejdskraft.

Efter aflysninger hos American Airlines: Flyselskab var blevet advaret om mangel på personale

Dansk flyselskab er glad for ny hjælpepakke – men sætter også flere spørgsmålstegn 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs