MobilityWatch

Københavnsk firma bag hippe elcykler tabte over 50 mio. kr. i 2020

Mate Bike, der sælger elcykler, var tynget af coronakrisen og investeringer i 2020 og får anmærkning om "going concern" i regnskab.

Søskendeparret Julie Kronstrøm Carton og Christian Adel Michael står bag Mate Bike. | Foto: PRMateBike

Cykelfirmaet Mate Bike måtte i 2020 notere sig en omsætning, der gik fra 118 mio. kr. til blot 41 mio. kr., og en bundlinje med et underskud på 54,5 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Samtidig har revisoren givet regnskabet en anmærkning om "going concern" og ser “betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften.”

Medstifter Julie Kronstrøm Carton er dog fortrøstningsfuld for selskabet, som har rejst 47 mio. kr. fra eksisterende og nye investorer og taget et lån hos Vækstfonden på 12 mio. kr.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

“Underskuddet skyldes både covid-19 på en lang række områder, men også at vi har investeret rigtig meget i virksomheden, og det havde vi planlagt før covid-19 ramte. Vi er gået fra at være en crowdfunding-baseret virksomhed til at være en rigtig virksomhed,” siger Julie Kronstrøm Carton.

Dansk delecykelfirma vinder kontrakt i Holland 

Cykelfirma med medvind satser på elcykler og Sverige 

 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs