MobilityWatch

Antallet af biler i familier vokser i hele landet

Flere familier er blevet bilejere de seneste ti år, og stigningen kan specielt ses i antallet af familier med mere end én bil.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Siden 2011 er bilparken kun vokset og vokset, og der ses især en stigning i antallet af familier med adgang til mere end to biler, hvilket er steget med 37,7 pct. på landsplan, mens 13,8 pct. flere familier har anskaffet sig minimum én bil.

Det skriver Politiken på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Overordnet set har næsten to millioner af danske familier mindst én bil stående – et tal der lå på lige over halvanden millioner for ti år siden.

I København og de store byer har 12,4 pct. flere familier anskaffet sig en bil, hvoraf antallet af familier med to biler eller mere er steget med 18,7 pct. siden 2016.

Også blandt enlige både med og uden børn ses der en stigning på henholdsvis 14,6 pct. og 25,9 pct. på landsplan over de seneste fem år.

Benzinbiler forbydes for bankansatte i arbejdstiden

Bilkøbere har sparet 1,8 milliarder på at tænke grønt 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs