Didi ramt af kinesisk cyberundersøgelse

Et par dage efter Didis notering falder selskabets aktier mere end 5,5 pct. på bagkant af en ny kinesisk undersøgelse.
Foto: SUN YILEI/REUTERS / X06829
Foto: SUN YILEI/REUTERS / X06829
AF RITZAU FINANS

Aktierne i Didi Global falder mere end 5,5 pct. fredag, efter det kinesiske cyberspace agentur har oplyst, at der er sat en undersøgelse i gang for at beskytte den nationale sikkerhed og den offentlige interesse.

Det skriver Reuters.

De kinesiske myndigheder skriver på dets hjemmeside, at Didi ikke har ret til at registrere nye brugere, mens undersøgelsen er i gang. Den meddelelse kommer blot to dage efter, at det kinesiske svar på Uber, Didi Global, blev børsnoteret.

Didi, der har base i Beijing, oplyser til Reuters, at selskabet selv har planlagt at gennemføre en omfattende undersøgelse af cybersikkerheden og eventuelle risici, og at selskabet vil samarbejde fuldt ud med myndighederne.

Kina har i de senere år strammet reglerne for landets teknologiske giganter og beder selskaberne om at indsamle, gemme og håndtere data korrekt. Cyberspace agenturet er ikke gået i detaljer om undersøgelsen, men skriver, at de også skal forhindre datasikkerhedsrelaterede risici med henvisning til Kinas nationale sikkerhedslov og cybersikkerhedslov.

Didi tilbyder kørsel i Kina og på 15 internationale markeder, indsamler masser af data hver eneste dag. Og data bruges blandt andet til at analyse trafik med mere.

Af selskabets børsprospekt fremgår det, at "vi følger procedurer ved indsamling, lagring og brug af brugerdata i henhold til vores datasikkerheds- og fortrolighedspolitikker."

"Didi ser ud til at tiltrække meget regulatorisk opmærksomhed. Den kortsigtede virkning afhænger meget af, hvor længe en gennemgang varer, men Didi har en stor nok base til, at vi ikke vil ændre vores estimater endnu," siger Redex Research-analytiker Kirk Boodry til Reuters.

Didi fik 4,4 mia. dollar ind på børsnoteringen. Til sammenligning rejste Alibaba omkring 25 mia. dollar ved dets børsnotering i 2014.

 

Kinesisk svar på Uber henter stort milliardbeløb på børsnotering 

Kinesiske køretøjsudlejningsselskab børsnoteres i USA

Kinesisk samkørselskoncern konkurrence-granskes lige før USA-notering 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også