Norwegian ser stigende trafiktal efter flere er blevet vaccineret

Ifølge koncernchefen i det norske flyselskab stiger antallet af bookinger uge for uge.
Foto: Lefteris Karagiannopoulos/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lefteris Karagiannopoulos/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

En større andel af befolkningen er blevet vaccineret, og det har givet mere lempelige restriktioner, som gavner trafiktallene hos flyselskabet Norwegian.

I juni måned fløj 225.509 passagerer med det norske flyselskab, og det er lige godt det dobbelte sammenlignet med juni måned sidste år, oplyser Norwegian i en meddelelse.

"Med den fortsatte og gradvise åbning af samfundet stiger antallet af bookinger uge for uge. For at imødekommen efterspørgslen har vi genoptaget flyvninger til flere populære destinationer i Europa," siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, i meddelelsen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Over sommeren har flere landes myndigheder blødt op i både karantæneregler og rejserestriktioner. I juli forventes antallet af både fly og ruter hos Norwegian derfor at blive hævet.

"Vi vil fortsat tilpasse ruteudbuddet til den stigende efterspørgsel efter rejser til sommer og i efteråret og den kommende vinter," siger Geir Karlsen.

Sammenlignet med juni 2020 er den totale kapacitet (ASK) steget med 182 pct. og passagertrafikken (RPK) steg med 102 procent. Belægningsgraden i juni lå på 62,9 pct., hvilket er en nedgang på 25 pct.point sammenlignet med sidste år.

Norwegian havde i juni 15 fly i drift.

Ingen penge til dansk luftfart: Alligevel ser branchen positivt på ny infrastrukturaftale 

Ny Norwegian-konkurrent har sendt første fly i luften

Norwegian forsvarer millionbonusser men møder ny kritik 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også