MobilityWatch

Norwegian ser stigende trafiktal efter flere er blevet vaccineret

Ifølge koncernchefen i det norske flyselskab stiger antallet af bookinger uge for uge.

Foto: Lefteris Karagiannopoulos/Reuters/Ritzau Scanpix

En større andel af befolkningen er blevet vaccineret, og det har givet mere lempelige restriktioner, som gavner trafiktallene hos flyselskabet Norwegian.

I juni måned fløj 225.509 passagerer med det norske flyselskab, og det er lige godt det dobbelte sammenlignet med juni måned sidste år, oplyser Norwegian i en meddelelse.

"Med den fortsatte og gradvise åbning af samfundet stiger antallet af bookinger uge for uge. For at imødekommen efterspørgslen har vi genoptaget flyvninger til flere populære destinationer i Europa," siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, i meddelelsen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Over sommeren har flere landes myndigheder blødt op i både karantæneregler og rejserestriktioner. I juli forventes antallet af både fly og ruter hos Norwegian derfor at blive hævet.

"Vi vil fortsat tilpasse ruteudbuddet til den stigende efterspørgsel efter rejser til sommer og i efteråret og den kommende vinter," siger Geir Karlsen.

Sammenlignet med juni 2020 er den totale kapacitet (ASK) steget med 182 pct. og passagertrafikken (RPK) steg med 102 procent. Belægningsgraden i juni lå på 62,9 pct., hvilket er en nedgang på 25 pct.point sammenlignet med sidste år.

Norwegian havde i juni 15 fly i drift.

Ingen penge til dansk luftfart: Alligevel ser branchen positivt på ny infrastrukturaftale 

Ny Norwegian-konkurrent har sendt første fly i luften

Norwegian forsvarer millionbonusser men møder ny kritik 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs