Ny SAS-topchef står over for tre store udfordringer

Den nye topchef overtager posten i det skandinaviske flyselskab på et kritisk tidspunkt.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Når SAS' nye hollandske direktør, Anko van der Werff, for alvor tager hul på sit nye job, sker det på et kritisk tidspunkt for luftfartsselskabet, der – som mange konkurrenter – har mistet penge i rekordfart under coronakrisen.

Især tre store udfordringer venter topchefen i hans nye arbejde, mener analytikere Jacob Pedersen fra Sydbank og Hans Jørgen Elnæs fra Winair ifølge dagbladet Børsen.

Først og fremmest peger analytikerne på den livsnødvendige opgave at få flere penge i kassen.

SAS har under coronapandemien tilegnet sig statslige lån ad to omgange for at kunne stå imod det store daglige underskud i forretningen, men der er i efteråret behov for mere kapital fra ejerstaterne.

Det kan blive udfordrende for den hollandske chef, der endnu ikke har samme politiske netværk som forgængeren Rickard Gustafson.

En anden vigtig opgave er at tage et endeligt opgør med SAS' dyre ansatte.

"Andre selskaber har skåret lønningerne ned og lavet langvarige aftaler. SAS har kun forlænget aftaler kortvarigt og beholdt de dyreste medarbejdere med længst anciennitet," påpeger Jacob Pedersen.

Endelig er det afgørende at SAS-bossen lykkedes med at få flere kunder i flyene. Det samlede passagertal på halvårsbasis er 70 pct. lavere end før corona, og de forretningsrejsende ventes at reducere billetforbruget permanent.

Læs mere her: Ny SAS-boss overtager store udfordringer: "Han skal genopfinde selskabet"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også