Nye Borgerlige vil skrotte bilafgifter og sælge DSB

Partiet vil afskaffe registreringsafgiften på biler og reducere afgiften mest muligt på benzin. Samtidig skal det være slut med DSB, som vi kender det.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I en ny økonomisk plan foreslår partiet Nye Borgerlige at skrotte bilafgifter og sende DSB's opgaver i udbud.

"Bilen har i årtier været beskattet som om, det var en luksus at have bil. 150 procent i afgift betaler du i dag af de sidste kroner, en bil koster. Og vel at mærke betaler du ikke alene afgift af bilen. Du betaler også afgift af sælgerens fortjeneste og af momsen. Altså betaler en afgift af en anden afgift. Det er alt for meget, og afgiften er også enorm skadelig for Danmarks økonomi," lyder det bl.a. i planen.

Desuden vil partiet altså sige farvel til DSB på offentlige hænder.

"Man kan betragte skinner og anlæg af jernbane som en kritisk infrastruktur, der bør blive i offentligt eje, men der er ingen fornuftig grund til, at staten skal eje og drive et selskab, der kører med tog på skinnerne. Det er en driftsopgave, som vil kunne løses mindst lige så godt i privat regi og formentlig både til en lavere pris og i en højere kvalitet. Staten bør derfor så hurtigt som muligt afhænde DSB eller sende DSB’s drift af tog i udbud," skriver partiet i planen.

I et interview med Berlingske bliver formand Pernille Vermund bl.a. spurgt til, hvad forslaget om at droppe bilafgifterne vil betyde for den grønne omstilling, hvortil hun svarer:

"Jeg er klar til at betale prisen for, at omstillingen til elbiler tager længere tid, fordi mobiliteten blandt danskerne til gengæld bliver større, ja."

Erhvervslivet spiller andenviolin i den grønne omstilling af bilparken 

Tidligere S-minister vil lade de rige betale for grøn omstilling af transportsektoren 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også