Ikonisk cykelproducent vil lave elektriske ladcykler

Raleigh, der er et af verdens ældste cykelmærker, vil levere elektriske ladcykler til kurermarkedet. Just Eat er angiveligt interesseret.
Raleighs nye elektriske ladcykel | Foto: Raleigh / PR
Raleighs nye elektriske ladcykel | Foto: Raleigh / PR

Frem til Første Verdenskrig var britiske Raleigh verdens største cykelproducent. Siden er selskabet blevet overhalet og kommet på hollandske hænder, men selskabet er stadig populært blandt cyklister.

Nu vil Raleigh udvide produktpaletten og producere elcykler til kurermarkedet og dermed konkurrere mod bl.a. forurenende varebiler, skriver Financial Times.

"For Raleigh har elektriske ladcykler en af de største vækstbaner i de kommende fire-fem år," udtaler Edward Pegram, der er chef for kommercielle samarbejder for selskabet i Storbritannien.

Pegram vurderer, at der sidste år i Storbritannien blev solgt omkring 2000 elektriske ladcykler fra forskellige producenter, og at salget ventes at blive fordoblet i år.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Raleigh lancerede sin første elektriske ladcykel sidste år i september, og den koster mellem 4-5000 pund, svarende til ca. 35.000-44.000 kr. Ifølge Pegram har tjenester som Deliveroo og Just Eat vist interesse for cyklerne fra Raleigh, der er ejet af hollandske Accell.

For år tilbage lancerede et dansk energiselskab en satsning på, hvad der blev betegnet som en trehjulet scooter. Det var selskabet Ewii, der over en årrække skød mange millioner i udviklingen af scooteren Tripl, som også er beregnet til fragt af varer i byen. Selskabet endte med efter flere underskud at sælge ud af udviklingsselskabet til en hollandsk partner.

Københavnsk firma bag hippe elcykler tabte over 50 mio. kr. i 2020 

Dansk delecykelfirma skriver kontrakt i Belgien 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også