Danmark godt på vej mod 1 mio. grønne biler i 2030

Energistyrelsen forventer, at to tredjedele vil blive udgjort af elbiler, mens hybridbiler vil udgøre den sidste tredjedel.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Antallet af grønne biler på de danske veje rundede for nylig 100.000, og det tal ventes at være 10-doblet, når vi når 2030.

Det skriver MobilityTech på baggrund af et høringsudkast fra Energistyrelsen til Energinets årlige Analyseforudsætninger, som bruges til fremskrivninger i elsystemet.

"I 2030 er der ifølge AF21 (Analyseforudsætninger 2021 red.) ca. 1 mio. el- og plug-inhybridbiler, hvilket er mere end der blev forventet i AF20. Det skyldes en ændret forventning om indfasningsforløb, på baggrund af en nye afgiftsstruktur koblet med antagelser om årskørsler og segmentering af bilmodeller. Selve elforbruget er dog relativt uændret, da selve transportarbejdet er uændret," lyder det i høringsudkastet.

Styrelsen oplyser videre til MobiltyTech, at knap 63 pct. – næsten to tredjedele – af de grønne biler i 2030 "med stor usikkerhed" ventes at være elbiler, mens den resterende del vil blive udgjort af hybridbiler. Af det samlede nysalg i 2030 vil 25 pct. dog blive udgjort af benzin- og dieselbiler, lyder det.

Grønt råd efterspørger afgiftsændringer og nulemissionszoner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også