Granskning af omdiskuteret delebilsselskab vækker frygt hos kinesiske virksomheder

Resultatet af undersøgelen af samkørselsselskabet Didi kan have store konsekvenser for både investorer og virksomheder, lyder det.
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
af ritzau finans

Da kinesiske tilsynsmyndigheder annoncerede en undersøgelse af datasikkerheden i Didi Chuxing kun få dage efter samkørselskoncernens børsnotering, faldt selskabets aktier i New York hele 20 pct.

Nu frygter både investorer og resten af den kinesiske teknologisektor for mere vidtrækkende konsekvenser af undersøgelsen.

Det skriver Financial Times.

Hverken Didi eller Kinas myndigheder har givet indikationer om undersøgelsens udfald, men analytikere spår ifølge Financial Times, at regeringen ønsker at sende en advarsel til landets selskaber - en advarsel om, at virksomheder skal prioritere national lydighed over udenlandske investeringer.

"De forsøger at sende et budskab. Sidste gang de (regeringen, red.) gjorde noget lignende var med Alibaba, og det endte i en rekordstor bøde," siger Kendra Schaefer, teknologianalytiker i konsulenthuset Trivium, til Financial Times og tilføjer:

"Beijings primære mål er at få selskaberne til at forstå, at lydighed i forbindelse med data- og netværkssikkerhed er kritisk for deres fortsatte udvikling," uddyber Kendra Schaefer.

Ifølge Financial Times kan udfaldet af myndighedernes undersøgelse blandt andet blive afgørende for storaktionæren Softbanks fremtidige investeringer i den kinesiske teknologisektor.

Også Didis konkurrenter og andre teknologiselskaber i Kina følger med i, om samkørselstjenesten for lov at fortsætte driften som hidtil, eller om regeringen kræver en større restrukturering.

General Motors udvider tilbagekaldelse og bakker i eftermarkedet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også