Didi suspenderer planer om lancering i Europa

Det kinesiske delebilsselskab rykker alligevel ikke til hverken Storbritannien eller EU.
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Samkørselstjenesten Didi har valgt at droppe sine ekspansionsplaner i Storbritannien og i EU, efter at der er opstået bekymring omkring, hvordan koncernen håndterer kundernes private data.

Det skriver avisen Telegraph, ifølge Bloomberg News.

Planerne om udvidelsen til markederne i Europa skal således være blevet udskudt i mindst et år, og det kan medføre mulige afskedigelser i det kinesiske selskab.

"Vi undersøger fortsat yderligere nye markeder, er i kontakt med relevante partnere i hvert og er eftertænksomme omkring, hvornår vi skal introducere vores ydelser. Så snart vi har nyt om yderligere nye markeder, ser vi frem til at dele det," lyder det fra en talsperson i Didi til Telegraph.

Nyheden følger en tid med en del tumult for Didi. Koncernen blev børsnoteret i USA i slutningen af juni, men blot en uge senere beordrede de kinesiske myndigheder, at Didis app skulle fjernes fra app stores i Kina, koncernens største og vigtigste marked, fordi myndighederne i Beijing mener, at Didi har misbrugt kundernes data.

Didis aktiekurs i 7,53 dollar er derfor faldet med knap 50 pct. i forhold til introduktionskursen på 14 dollar.

Noteringen af Didi og myndighedernes indgreb blot en uge efter har medført kritik i USA, hvor børsmyndighederne nu også overvejer strammere regler for kinesiske selskabers børsnotering i landet. Det har den kinesiske regering i sin tur kritiseret.

 

Granskning af omdiskuteret delebilsselskab vækker frygt hos kinesiske virksomheder

Salget af biler falder for tredje måned i træk i Kina

Didi Global overvejer overlevering af datakontrol for at formilde Kina 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også