MobilityWatch

Hybridbilerne får den største klimastøtte trods tvivlsom effekt

Støtten til hybridbiler ventes at koste staten 4 mia. kr. i færre skatteindtægter i år.

Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix

Det voksende antal plug-in-hybridbiler på de danske veje vil koste staten fire mia. kr. i færre skatteindtægter i år, skriver Politiken.

Hybridbilerne fik i december 2020 en meget stor afgiftsrabat i vejtransportaftalen, hvilket betyder, at bilerne i snit får en rabat på 108.700 kr. sammenholdt med en tilsvarende benzinbil.

"Det er et meget stort beløb, i forhold til hvad man ellers har sat af til tiltag til at fremme den grønne omstilling. Vi ved ikke, hvilken klimaeffekt vi får for pengene," siger viceformand i Klimarådet Niels Buus Kristensen til Politiken.

Salget af biltypen har indtil videre kostet 2,3 mia. kr. i færre afgifter til staten, og støtten til hybridbiler er dermed det klart største årlige enkeltbeløb til grøn omstilling, selvom klimaeffekten ifølge eksperter er tvivlsom.

Flertal af danskerne ser få ladestandere som forhindring for at købe elbil

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs