MobilityWatch

Luftfartsselskaber falder på nye restriktioner for amerikanere

Restriktioner som følge af coronasmitten var ikke godt for investorer i en række flyselskaber.

Foto: Finn Frandsen

De amerikanske luftfartsselskaber dykkede mandag, efter EU besluttede at sætte nye restriktioner op for tilrejsende fra USA.

Og tirsdag følger de europæiske samme sti.

Ved middagstid dykker IAG, der blandt andet ejer British Ariways, 2,9 pct., Wizz Air sætter sig 2,5 pct., og Lufthansa falder 0,8 pct.

SAS følger trop og falder 1,3 pct. til 1,43 kr.

Mandag blev det besluttet, at USA ikke længere er på EU's liste over lande, som folk frit kan rejse ind i unionen fra. Det betyder, at turister og andre rejsende fra de pågældende lande ikke længere kan rejse frit ind i EU-landene uden visse krav. Det kan eksempelvis være coronapas eller karantæne.

EU åbnede for turistrejser fra USA i juni.

De 27 medlemslande er ikke forpligtet til at følge EU's rejsevejledninger. Men de fleste lande har fulgt dem, siden pandemien for alvor nåede til Europa for halvandet år siden.

Tyskland og Belgien har kategoriseret USA som et såkaldt rødt land. Det betyder, at rejsende derfra skal lade sig teste og være i karantæne efter indrejse, skriver nyhedsbureauet TT ifølge Ritzaus Bureau.

Danmark har USA på listen over "gule lande" i den gældende rejsevejledning. Det betyder, at rejsende fra USA, som ikke er vaccinerede eller tidligere smittet, skal kunne fremvise et coronapas og tage en test ved ankomst.

Mandag faldt aktien i American Airlines 3,5 pct., mens den stiger i formarkedet med 0,5 pct. United Airlines aktie dykkede 3,8 pct. og indikeres til et plus på 0,6 pct. tirsdag, når handlen på de amerikanske børser åbner.

USA havde i sidste uge i gennemsnit over 152.000 nye smittetilfælde om dagen. Det er højeste siden januar i år.

Landet holder fortsat sine grænser lukket for rejsende fra EU-landene.

Herhjemme fraråder det danske udenrigsministerium alle ikke-nødvendige rejser til USA.

Ny topchef sigter efter et "ekstremt konkurrencedygtigt" Norwegian til påske 

Ryanair-topchef forventer "meget stærk" genopretning i efteråret 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs