MobilityWatch

Analyse forudser risiko for stort indtjeningstab hos danske bilforhandlere

Internationalt konsulenthus har analyseret den danske bilbranche og forudser store trusler frem mod 2030 med risiko for massivt indtjeningstab.

Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

En typisk dansk bilforhandler risikerer at miste 92 pct. af indtjeningen frem mod 2030, hvis der ikke reageres på de forandringer, som rammer bilbranchen lige nu.

Det skriver Børsen.

Scenariet kommer på baggrund af en analyse fra konsulenthuset ICDP foretaget for interesseorganisationen Bilbranchen under Dansk Industri. Analysen har set på de mulige konsekvenser af bl.a. delebilskoncepter, den grønne omstilling i branchen og at producenter vil stå for mere af salget selv.

“Forhandlerne kommer ikke ligefrem til at gå bankerot, men deres indtjening står over for signifikante trusler frem mod 2030,” siger Gareth Arnould, senioranalytiker hos ICDP

Højt prisniveau på brugte biler ventes at fortsætte op til halvandet år endnu 

Bilforhandlerkoncern træder speederen i bund før USA-notering 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs