MobilityWatch

SAS strakte fly til det yderste i Kabul-evakuering

Flyselskabet SAS hjalp de nordiske lande med at evakuere borgere  og lokale i Afghanistan, og det førte til et rekordflyvninger for kortdistancefly, siger direktør.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

SAS måtte presse sine fly til det maksimale, da selskabet hjalp med 22 flyvninger i forbindelse med evakueringen af nordiske og lokale borgere fra Kabul som følge af situationen i Afghanistan.

Det skriver Berlingske.

I et interview kalder SAS’ danske direktør, Simon Pauck Hansen, opgaven for "enormt udfordrende" og siger:

"Vi har strakt vores materiel til det yderste for at nå frem. Vi fløj den længste flyvning med en Airbus A320neo, vi nogensinde har fløjet. Jeg tror næsten, det må være det længste, der nogensinde er fløjet med sådan en. Over ni timer og 20 minutter med et kortdistancefly, fordi vi skulle udenom visse områder på vejen," siger han med henvisning til overflyvning af steder som Irak, Iran og Pakistan, som kræver myndighedsgodkendelse.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

SAS fløj mere end 20 ture i Afghanistan-evakuering 

Ny koncerchef: SAS skal være fleksibel som lavprisselskaberne 

Mere fra MobilityWatch

Tidligere bankchef bliver topchef i A/S Øresund

Økonomidirektør i Sund & Bælt overtager posten som topchef i A/S Øresund, der bl.a. står for ejerskabet af den danske del af Øresundsbroen, og som står for planlægning og anlæggelse af ny havnetunnel i København.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs