MobilityWatch

Kina skrider ind over for kinesiske samkørselsordningers metoder

Den kinesiske regering strammer nok en gang skruetvingen om den omdiskuterede samkørselstjeneste Didi.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Kinas myndigheder strammer atter grebet om kinesiske samkørselstjenester som Didi, der har været en tur i den kinesiske skruetvinge efter sin amerikanske børsnotering.

Det skriver Bloomberg News.

Den kinesiske regering kræver, at samkørselsordningerne Didi Global, Meituan, Alibaba Group og andre retter ind for at hindre uhensigtsmæssig selskabshåndtering inden december.

Selskaberne kritiseres af det kinesiske transportministerium, der anklager samkørselsordningerne for at begrænse konkurrenceforholdene til skade for både chauffører og passagerer, fremgår det af en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Kritikken tæller også rekruttering af chauffører uden kørekort og manglende datasikkerhed. Nogle af selskaberne skulle dertil have gjort brug af "ondskabsfulde" konkurrencemetoder, som har undermineret industriens sikkerhed og stabilitet.

De i alt 11 selskaber påkræves nu selv at stå for inspektioner for at imødekomme den kinesiske regerings klagepunkter og skal dertil udarbejde en plan for overholdelse af myndighedernes reglement inden december.

Bilbasens nye ejer vil bygge bro mellem online og fysisk salg 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs