MobilityWatch

Rygte om skrotning af rejseanbefalinger sender flyaktier i vejret

Fra næste måned overvejer Storbritannien at droppe grønne og gule rejseanbefalinger, hvilket får blandt andet Easyjet, Ryanair og Wizzair til at stige på aktiemarkedet.

Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Flere fly- og restaurationsselskaber stryger til vejrs i et ellers rødt Stoxx 600-indeks, efter at Storbritannien overvejer at droppe grønne og gule rejseanbefalinger til udlandet fra næste måned.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en artikel fra The Telegraph.

Storbritannien vil fortsat gøre brug af den røde rejseanbefaling, oplyser en kilde til avisen.

Blandt andet har det britiske discountflyselskab Easyjet fået løftet sit kursmål fra finanshuset Goodbody til 1435 pence fra 1390 pence, hvilket svarer til ca. 124 kr. fra 120 kr. Finanshuset spår, at selskabet vil overgå sine konkurrenters præstationer i det kommende år, fremgår det af en analyse fra Goodbody ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger 1,7 pct. til 791,60 pence på børsen i London.

Også lavprisflyselskaberne Ryanair og Wizzair har medvind onsdag eftermiddag med stigninger på henholdsvis 0,9 og 0,8 pct., mens tyske Lufthansa stiger 1,1 pct. på børsen i Frankfurt.

Den britiske hotel- og restaurationskæde Whitbread stiger ligeledes på rygterne om skrotningen af de to rejseanbefalinger.

Aktien stiger 1,2 pct. til 3299 pence.

Finanshuset UBS ser ifølge Bloomberg News en "forsigtig optimisme" blandt investorerne på tværs af fly- og restaurationssektoren.

Optimismen har dog ikke fundet fæste blandt SAS' investorer, og aktien dykker 2,0 pct. til 1,45 kr. på børsen i København.

Trods flere rejsende er SAS 70 procent fra tiden før corona

Konkurstruet flyselskab siger farvel til stor del af flåden 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs