MobilityWatch

Trafikorganisation skoser Arriva for forsinkelser

Selvom store dele af Arrivas togprogram afvikles som planlagt, er der fortsat alt for mange aflysninger, lyder det i et indlæg fra Rådet for Bæredygtig Trafik.

Foto: Finn Frandsen

Arriva har formået at gå under radaren, når det kommer til kritik for forsinkelser i den offentlige trafik. Det skriver Leif Kajberg, sekretrær i Rådet for Bæredygtig Trafik, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Utroligt mange tog aflyses eller forsinkes, fordi Arriva stadig ikke har styr på sine togsæt, af hvilke en del er overtaget fra DSB (Desiro). Eller fordi der ikke er lokomotivpersonale nok i hele Arriva-systemet til at køre de køreplansfastlagte tog. Ikke mindst i feriesæsonen – i sommertiden – hærger aflysningerne som følge af ”personaleforhold”. Og vrede og frustrerede pendlere står tilbage på perronen," skriver han.

I indlægget lyder det videre fra Leif Kajberg, at "det kan undre", at borgerlige transportpolitikere ikke reagerer mere på operatørfejlene fra Arriva, da det, ifølge trafikorganisationens repræsentant, er et resultat af konkurrenceudsættelsen af togstrækninger og valget af et togselskab, der er ejet af Deutsche Bahn.

"Få styr på Arriva. Hvad med at oprette en taskforce, der sætter selskabet under administration?" lyder forslaget fra Leif Kajberg.

DFDS forventer langsom fremgang for passagertrafikken på Den Engelske Kanal 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs