MobilityWatch

Trafikorganisation skoser Arriva for forsinkelser

Selvom store dele af Arrivas togprogram afvikles som planlagt, er der fortsat alt for mange aflysninger, lyder det i et indlæg fra Rådet for Bæredygtig Trafik.

Foto: Finn Frandsen

Arriva har formået at gå under radaren, når det kommer til kritik for forsinkelser i den offentlige trafik. Det skriver Leif Kajberg, sekretrær i Rådet for Bæredygtig Trafik, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Utroligt mange tog aflyses eller forsinkes, fordi Arriva stadig ikke har styr på sine togsæt, af hvilke en del er overtaget fra DSB (Desiro). Eller fordi der ikke er lokomotivpersonale nok i hele Arriva-systemet til at køre de køreplansfastlagte tog. Ikke mindst i feriesæsonen – i sommertiden – hærger aflysningerne som følge af ”personaleforhold”. Og vrede og frustrerede pendlere står tilbage på perronen," skriver han.

I indlægget lyder det videre fra Leif Kajberg, at "det kan undre", at borgerlige transportpolitikere ikke reagerer mere på operatørfejlene fra Arriva, da det, ifølge trafikorganisationens repræsentant, er et resultat af konkurrenceudsættelsen af togstrækninger og valget af et togselskab, der er ejet af Deutsche Bahn.

"Få styr på Arriva. Hvad med at oprette en taskforce, der sætter selskabet under administration?" lyder forslaget fra Leif Kajberg.

DFDS forventer langsom fremgang for passagertrafikken på Den Engelske Kanal 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs