MobilityWatch

Franske Faurecia sænker forventningerne på lavere bilproduktion

Leverandøren af bilkomponenter regner nu med en dårligere præstation i 2021. Men det sender aktien op.

Foto: Petr Eret/AP/Ritzau Scanpix

Faurecia stiger 6,7 pct. til 40,37 euro på børsen i Paris, efter at den franske leverandør af bilkomponenter er kommet med en ikke helt overraskende nedjustering.

Faurecia har sluttet sig til af koret af bil- eller reservedelsproducenter, der har sænket forventningerne med henvisning til manglen på halvledere.

Finanshuset Oddo spørger, om nedjusteringen var "så overraskende", og det ser nedjusteringen som positiv, idet det reducerer usikkerheden om "indtjeningskraften" i det nuværende miljø.

Oddo fremhæver, at visibiliteten nu er bedre samt at investorerne nu nu kan skifte fokus til 2022 med en meget stærk aktiehistorie på baggrund af en et ventet rebound i produktionen af personbiler og opkøbet af tyske Hella.

Den franske reservedelsproducent har torsdag morgen skåret forventningerne til driftsmarginen i 2021, så den ses ende på 6-6,2 pct. mod tidligere over 7 pct.

Det er en prognose fra IHS Markit over den globale produktion af biler i andet halvår af 2021, der ligger til grund for nedjusteringen.

IHS ser nu en samlet produktion i andet halvår på 34,5 mio. biler mod tidligere 39,3 mio. biler.

Ser man på den samlede bilproduktion i år, så var de tidligere forventninger baseret på en produktion af 76,6 mio. bil i år. Men med udsigten til nu blot 72 mio. biler er toppen taget af forventningerne.

Det giver også udslag i omsætningen, der ventes at ende på 15,5 mia. euro i år mod tidligere 16,5 mia. euro. for Faurecia.

General Motors vil optimere forsyningskæden oven på chipmangel 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs