MobilityWatch

Bilorganisation frygter mange bilejere med særlig ordning kan komme i skattemæssig knibe

Divergerende udmeldinger om den skattemæssige værdi på fri bil-ordninger kan sætte en lang række bilejere i en svær situation, advarer interesseorganisation, som har rettet henvendelse til minister.

Foto: Nordvik Gruppen

Det er i dag den beregnede markedspris og ikke længere fakturaprisen på en bil, som skal være grundlaget for skatteberegningerne af fri bil-ordninger, og det kan bringe op mod 165.000 danske bilejere i bekneb.

Sådan lyder advarslen fra brancheorganisationen Danske Bilimportører i Børsen, som er kommet i besiddelse af en række dokumenter, der viser en stor forskel på værdien af en række Mercedes C-klasse-biler.

Reglerne på området er blevet indfaset i perioden 2017-2021, og det har særligt medført usikkerheder om aftaler om fri bil indgået før februar 2021, lyder det.

Danske Bilimportører har rettet skriftlig henvendelse til skatteminister Morten Bødskov (S) om sagen. Til Børsen lyder det fra Skat, at der ikke er tale om en praksisændring på området, men i stedet en præcisering af, hvordan man hele tiden har administreret reglerne.

Over 100 Uber-chauffører er politianmeldt for socialt bedrageri

Regeringen lobbyer for forbud mod salg af fossilbiler allerede i 2030 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs