Luksus elbil stiger markant på børsen

Det sker efter, at topchef melder, at selskabet er på vej mod at nå sine produktionsmål i 2022 og 2023.
Foto: Hyunjoo Jin/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Hyunjoo Jin/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Amerikanske Lucid Group, der laver luksus elbiler, er på rette vej i forhold til at opfylde sin produktionsmål i 2022 og 2023 – og skubber på for at nå målet om dette års produktion på 577 biler.

Det siger topchefen, Peter Rawlinson, til Reuters.

Og det er tale, der falder i god jord hos investorerne, der sender aktien op med 14,1 pct. til 28 dollar en lille times tid inde i den amerikanske handelssession onsdag.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det Californien-baserede selskab, der kom på børsen tidligere i år, har sikret sig de 4,4 mia. dollar, der var nødvendige indtil slutningen af næste år. Men elbilproducenten er klar til at skaffe mere, his det bliver nødvendigt.

"Det er et pengeintensivt område," siger topchefen.

Peter Rawlinson påpeger, at den seneste kapitalindsprøjtning "holder gennem og til slutningen af 2022. Så den strækker ikke helt til projektet Gravity", hvilket er selskabets elektriske sportsvogn, der er planlagt til at ramme gaderne i 2023.

"Balancen er okay til slutningen af næste år. Men vi kommer ikke til at vente det tidspunkt, før vi rejser penge igen. Det ville være ret tosset," siger han til Reuters.

Produktionen af Lucid Air blev sat i gang på fabrikken i Arizona torsdag, og der sigtes mod at kunne levere biler til kunderne i slutningen af oktober.

Novozymes ser fortsat potentiale i biobrændstof trods elbiler

Bring leverer pakker uden CO2-udledning i Hovedstaden fra oktober 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også