MobilityWatch

Østjysk lufthavn indgår samarbejde med grønt delebilsselskab

For godt en måned siden fik Greenmobility reserveret plads i Billund Lufthavn, og nu får selskabet en lignende ordning i Aarhus Lufthavn.

Foto: Green Mobility/PR

En aftale mellem Aarhus Lufthavn og det børsnoterede delebilsselskab Greenmobility skal gøre det muligt for rejsende at tage en af delebilsselskabets elbiler til den østjyske lufthavn.

Det skriver Aarhus Lufthavn på sin hjemmeside.

Der er blevet etableret et såkaldt hotspot i lufthavnen, hvor man kan aflevere bilen og samtidig sætte den til opladning, og det nye samarbejde glæder adm. direktør i lufthavnen, Nicolai Krøyer.

"Tilgængeligheden, infrastrukturen omkring Aarhus Airport og transportforholdene til og fra lufthavnen er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter og en væsentlig faktor for lufthavnens vækst. Delebilsmuligheden med grab n’go gør det ekstra smidigt at komme til og fra lufthavnen. Samtidig matcher det rigtigt godt med Aarhus’ yngre befolkning, som måske ikke har egen bil og foretrækker et grønt alternativ,” siger Nicolai Krøyer.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Et lignende samarbejde mellem Greenmobility og Jyllands største lufthavn i Billund så for nylig dagens lys, og delebilsselskabets adm. direktør, Thomas Heltborg Juul, ser også frem til, at endnu en lufthavn reserverer plads til selskabet.

”Vi ønsker at tilbyde rejsende en bæredygtig transportmulighed til og fra flyet, og vi er meget glade for det nye samarbejde med Aarhus Airport. Der er et stigende behov for en tydelig klimaindsats og bæredygtige løsninger, og delebilsmuligheden tapper direkte ind i den agenda. En sidegevinst er, at vi gerne vil mindske behovet for at eje en privat bil i byen, hvilket vil bidrage til at frigøre mere plads i byerne, hvor trængsel kan være en udfordring,” siger Greenmobility-direktøren.

Greenmobility udfordrer taxatrafikken til Billund Lufthavn 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs