MobilityWatch

Fra nytår er det forbudt med soja i tanken

Det omstridte biobrændstof produceret på soja følger palmeolien og kommer på den sorte liste som et ikke bæredygtigt biobrændstof i Danmark, når vi til nytår overgår fra et iblandingskrav til et CO2-fortrængningskrav.

Fra nytår gælder biodiesel på soja, som ikke har været benyttet i Danmark som biobrændstof, ikke længere som biobrændstof. | Foto: Dennis Lehmann/Dennis Lehmann / Dennis Lehmann

Det vil fra nytår ikke længere blive talt med som et gyldigt biobrændstof, når man hælder biodiesel lavet på sojabønner på tanken i Danmark.

Det viser høringsmaterialet til det kommende CO2-fortrængningskrav, der til nytår vil erstatte det nuværende iblandingskrav. Om det er rettidig omhu eller ligegyldigt må dog være op til læseren, eftersom der ifølge brændstofbranchens egen energistatistik, aldrig har været soja i den danske biodiesel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs