MobilityWatch

Analytiker: SAS' brændstofsats koster selskabet dyrt

I modsætning til andre flyselskaber har SAS valgt ikke at fastlåse prisen på flybrændstof, og det gør ondt i det nuværende marked, vurderer analytiker.

Foto: Ole Berg-Rusten/AP/Ritzau Scanpix

Priserne på brændstof er på nuværende tidspunkt på vej mod nye rekordhøje niveauer, og det kan mærkes hos flyselskabet SAS, skriver DR.

Mens mange andre flyselskaber har benyttet sig af en mulighed for at fastlåse brændstofprisen, da den var lavere end nu – det kaldes hedging – har det skandinaviske flyselskab ikke låst prisen, og dermed betaler SAS lige nu meget høje priser for brændstof.

"De høje brændstofpriser gør ekstremt ondt på SAS. I et almindeligt år med et almindeligt antal flyvninger ville det betyde, at SAS ville få en ekstraregning på i omegnen af halvanden milliard kroner - så det her er rigtig dyrt," siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef og luftfartsanalytiker i Sydbank, til DR.

Mediet skriver, at et ton flybrændstof lige nu koster 4800 kr., hvilket er en stigning på omkring 34 pct. i løbet af de seneste to måneder, og i april sidste år lå prisen på 220 kr.

SAS oplyser til DR, at man ikke har fastlåst prisen "på grund af usikkerhed om, hvor mange der ønsker at sætte sig op i flyene den kommende tid."

Analytiker: SAS skal rubbe neglene for at følge med Norwegian

Norske piloter vil hive SAS i retten 

Mere fra MobilityWatch

Easyjet flyver fortsat med underskud

Omsætningen stiger, men lavprisflyselskabet indkasserer nyt underskud. Selskabet oplever dog, at de rejsende vender tilbage og har solgt en betydelig del af de fremtidige bookinger for tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs