MobilityWatch

Volvo tjente mere på driften – advarer om efterspørgselsfald i Kina

Den svenske bilproducent ramte flere steder over analytikernes forventninger i tredje kvartal. Alligevel nedjusterer Volvo forventningerne på flere områder.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Den svenske lastbilgigant Volvo har leveret en bedre end ventet udvikling i salg og indtjening i tredje kvartal, men forventningerne til det europæiske og det nordamerikanske lastbilmarked bliver nedjusteret. Yderligere advares der om et markant fald i efterspørgslen efter byggeudstyr i Kina.

Koncernens nettosalg er steget 11 pct. i tredje kvartal til 85,3 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 84,64 mia. svenske kr.

Omsætningen fra lastbildivisionen blev på 53,4 mia. svenske kr., hvor der var ventet 52,17 mia. svenske kr., og omsætningen fra divisionen for entreprenørmaskiner landede på 19,96 mia. svenske kr. mod ventet 20,07 mia. svenske kr.

Den justerede driftsindtjening er steget 30 pct. til 9,40 mia. svenske kr. Analytikerprognosen lød på 8,70 mia. svenske kr.

For 2021 nedjusterer Volvo forventningerne til det europæiske lastbilmarked til 280.000 enheder fra 290.000 enheder, og for det nordamerikanske marked sænkes forventningerne til antallet af leveringer til 270.000 enheder fra 290.000 enheder. For Kina fastholdes forventningerne om leveringer af 1,49 mio. enheder.

Volvo meddeler, at situationen med den globale forsyningskæde af mikrochips og andre komponenter fortsat er ustabil, karakteriseret af forstyrrelser, uforudsigelighed og manglende fragtkapacitet.

Lastbil- og buskoncernens koncernchef Martin Lundstedt advarer også om en markant fald i efterspørgslen efter byggeudstyr i Kina.

"Efter adskillige år med høj efterspørgsel efter byggeudstyr i Kina, falder markedet nu markant, hvilket påvirker vores kunders udnyttelse af maskiner og deres efterspørgsel efter nye produkter," siger koncernchefen, der dog pointerer, at det er opvejet af en god udvikling i Europa, Nordamerika og resten af verden.

Volvo Cars sigter efter markedsværdi på trecifret milliardbeløb ved børsnotering

Renault bliver hårdere ramt end ventet grundet mangel på mikrochips 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs