MobilityWatch

Prisen på brugte biler i "største stigning nogensinde" – flere faktorer spiller ind

Brugtbilsmarkedet er brandvarmt i øjeblikket, og det er der ikke kun én forklaring på, lyder det fra forbrugerøkonom.

Foto: Daniel Hjorth/Politiken/Ritzau Scanpix

Priserne på brugtbilsmarkedet er skudt i vejret, og ser man udelukkende på den seneste måned, er prisen på en brugt bil i gennemsnit steget med 3 pct.

Det skriver DR på baggrund af tal, som Bilbasen har beregnet for mediet, der beretter, at stigningen på 3 pct. er den største stigning nogensinde.

"Markedet er overophedet. Der er simpelthen så stor efterspørgsel efter brugte biler. Når man kombinerer det med, at udbuddet er faldende, så ser vi de massivt stigende priser," siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM, til DR.

En af årsagerne til de stigende brugtbilspriser er, at der i øjeblikket er lange ventetider, hvis man køber en ny bil. Det skyldes blandt andet den globale mangel på de vigtige mikrochips samt leveringsproblemer og nedlukninger af havne under coronakrisen, lyder det fra Ilyas Dogru.

Volvo lukker bilproduktion for anden gang på en måned

Oldgamle computerchips driller: Chipgigant vil ikke hjælpe bilproducenterne ud af chip-tørken 

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs