MobilityWatch

Vild udvikling på brugtbilsmarkedet giver udfordringer med særlig bilskat

Grundlaget for skatten på fri bil, som omkring 170.000 danskere er pålagt, ændrer sig i disse måneder som følge af de forhøjede priser på brugte biler.

Foto: Finn Frandsen

Udfordringerne i bilbranchen, der blandt andet er forårsaget af corona og forsyningsproblemer, er også noget, der kan mærkes på brugtbilsmarkedet, som i gennemsnit er steget 15 pct. på et år.

Ifølge Børsen giver det problemer for folk, der har en "fri bil"-ordning, da beregningsgrundlaget for, hvad der skal betales skat af den frie bil, nu har ændret sig. Og det forhøjer skatteregningen.

Ifølge Jan Lang, der er er kommunikationschef hos Bilbasen, vil priserne på brugte biler stige mindst et halvt år ud i fremtiden, da han ikke ser billedet ændre sig i forhold til den høje efterspørgsel og det lave udbud, som er med til at presse priserne opad.

"Det er som at se et vandhul ude på savannen, der er ved at tørre ud. Samtidig strømmer flere og flere dyr til. Det er virkelig skidt," siger han til avisen.

Prisen på brugte biler i "største stigning nogensinde" – flere faktorer spiller ind 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs