MobilityWatch

SAS falder efter dystre meldinger fra topchef

SAS' nye hollandske topchef siger i et interview, at selskabet kæmper for overlevelsen, og det rammer nu flyselskabets aktiekurs.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i SAS falder fra børsåbningen i København mandag med 6,6 pct. til 1,27 kr. efter et interview med flyselskabets topchef, Anko van der Werff, bragt af Jyllands Postens erhvervsmedie Finans.

I interviewet siger topchefen, at SAS kæmper for at overleve.

"Når jeg ser, hvordan markedet er nu, hvordan vores kunder ændrer sig, og størrelsen af vores gæld, står det fuldstændig klart, at vi er nødt til at gøre tingene markant anderledes. Det er en kamp for at ændre SAS, så vi har en fremtid," siger Anko van der Werff til Finans.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vil SAS først i 2023 blive overskudsgivende, og han sætter spørgsmålstegn ved, om investorerne er klar over, at en ny kapitaludvidelse er "mere snarere end mindre sandsynligt".

"SAS fik fyldt pengekassen op i 2020. En ny kapitaludvidelse kan meget vel komme på tale igen i 2022. Det er en risiko, som aktuelt ikke er indeholdt i aktiekursen. Samtidig presser udsigten til underskud frem til 2023 økonomien," skriver Per Hansen i en kommentar til Finans' interview med Anko van der Werff.

Opdatering: Klokken 11:30 ligger SAS-aktien til et fald på omkring 12,5 pct.

SAS’ flyvende hollænder: "Vi er ganske enkelt tvunget til at tilpasse os en ny normal" 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs