MobilityWatch

Tesla-aktie bragede op med 13 pct. mandag

Den samlede markedsværdi er nu mere end 1000 mia. dollar, efter at det kom frem, at biludlejningsselskabet Hertz Global har placeret en kæmpe ordre hos selskabet.

Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Tesla bragede mandag i vejret efter nyheden om en kæmpeordre, og det sendte den samlede markedsværdi af elbilproducenten over 1000 mia. dollar, svarende til knap 6400 mia. kr.

Det store kurshop mandag, nærmere præcist på 12,7 pct., blev udløst af nyheden om, at det ellers kriseramte biludlejningsselskab Hertz Global har bestilt ikke færre end 100.000 Teslaer.

Det er en banebrydende ordre, men kan også signalere, at andre store biludlejere kan blive tvunget til at bevæge sig samme vej.

Tesla har med sin fremgang nu meldt sig ind i 1 billion dollar-klubben, hvor de øvrige medlemmer er Apple, Microsoft, Amazon og Alphabet. Nærmere bestemt sluttede Tesla med en markedsværdi på 1029 mia. dollar.

Teslas topchef, Elon Musk, der i forvejen toppede Bloombergs milliardærliste, kunne mandag dermed lægge 36 mia. dollar til formuen. Elon Musk er nu god for 288 mia. dollar.

Teslas aktie handles dog med langt større forventninger til den fremtidige vækst end de øvrige teknologiselskaber.

Således er kursen mandag 178 gange den ventede indtjening i år, ifølge Bloomberg News. For Apple er tallet knap 27 gange, for Amazon 64 gange, for Alphabet næsten 28 gange og endelig for Microsoft 35 gange.

Tesla får kæmpe ordre på 100.000 biler af Hertz 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs