MobilityWatch

Ford-aktie løftes efter opjustering og bedre end ventet tredje kvartal

Det sker, selvom koncernen advarede om, at chipmanglen kan fortsætte ind i 2023.

Foto: Rebecca Cook/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske bilproducent Ford gik i onsdagens eftermarked i vejret med 8,8 pct., da selskabet løftede sin prognose for hele regnskabsåret. Også selv om koncernen advarede om, at chipmanglen kan fortsætte helt ind i 2023.

Ford, som dermed går den anden vej en General Motors efter sit skuffende regnskab tirsdag aften, regner nu med et justeret driftsoverskud, EBIT, på 10,5-11,5 mia. dollar i 2021 mod oprindeligt 9,0-10,0 mia. dollar, og det nye interval er selv i den lave ende over analytikernes bud på 9,96 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Med til at løfte humøret onsdag aften er også, at tredje kvartal sluttede bedre, end Wall Street havde regnet med.

Bilkæmpen oplevede ganske vist i sit tredje kvartal et fald i omsætningen på 4 pct. til 33,20 mia. dollar, men mod ventede 31,56 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 51 cent, sammenlignet med 65 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 27 cent, ifølge Bloomberg News.

Tesla skruer overvågning op til nyt niveau med bilforsikring - og tendensen kan brede sig

Kommuner vil have mulighed for selv at opsætte og drive ladeinfrastruktur 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs