MobilityWatch

Volvo Cars brager op i børsdebut i Stockholm

Bilproducenten har fået  200.000 nye aktionærer i forbindelse med børsnoteringen. Aktien stiger over 10 pct. efter introduktionen.

Foto: Scott Olson/AFP/Ritzau Scanpix

Volvo Cars har fået en god start på børsen i Stockholm efter børsnoteringen, som tilfører selskabet en bruttolikviditet på 20 mia. svenske kr.

Efter en lille times handel er aktien i Volvo Cars steget 12 pct. til 59,74 svenske kr. i forhold til prisen på 53 svenske kr., som man kunne tegne aktier til under børsintroduktionen.

Under børsnoteringsprocessen var der oprindeligt udmeldt et prisinterval på 53-68 svenske kr., men det blev undervejs justeret ned til bunden af intervallet, ligesom det samlede udbud blev reduceret til 20 mia. svenske kr. fra de oprindeligt tiltænkte 25 mia. svenske kr.

Ifølge selskabet blev udbuddet "kraftigt overtegnet" og giver selskabet 200.000 nye aktionærer.

Det er det kinesiske selskab Geely, der har bragt Volvo Cars på børsen. Geely købte tilbage i 2010 efter finanskrisen Volvo Cars for blot 1,8 mia. dollar.

Med børskursen fredag morgen på 59,74 svenske kr. har Volvo Cars en markedsværdi på 178 mia. svenske kr. svarende til 20,9 mia. dollar.

Volvos elbilmærke henter ny salgschef for det danske marked 

Volvo Cars mindsker størrelsen på børsnotering 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs