SAS-ansatte vil demonstrere ved Christiansborg

I begyndelsen af november nuværende og tidligere SAS-ansatte forsøge at råbe de danske politikere op efter utilfredshed med, at opsagte medarbejdere ikke nødvendigvis kommer tilbage efter genopretning.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Torsdag den 4. november vil nuværende og tidligere SAS-ansatte mødes foran Christiansborg og markere deres utilfredshed med SAS's ledelsen og dens planer, skriver Check-in.

Utilfredsheden bunder i, at nogle af de flere tusinde ansatte, som SAS har fyret under coronakrisen, har forventet at få deres stilling tilbage i forbindelse med genopretningen af flymarkedet.

Men fordi SAS vil oprette nye såkaldte produktionsplatforme, skal fremtidige ansættelser ske i nye selskaber og med nye overenskomster, og tidligere ansatte vil her skulle søge disse job sammen med andre kandidater og på andre vilkår, end da de stoppede i SAS.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det er gruppen, der vil demonstrere, og som er dannet af syv danske faglige foreninger og klubber, der omfatter piloter, kabinepersonale, teknikere m.m., sure over. Ifølge mediet har der allerede været tilsvarende demonstrationer i Stockholm og Oslo.

Fagforeninger frygter at SAS vil fravælge tidligere ansatte 

Pilotformand i vrede over SAS-udmelding om nye overenskomster 

Øgede brændstofpriser presser Norwegian: Topchef afventer effekt på billetpriser  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også