MobilityWatch

SAS-ansatte vil demonstrere ved Christiansborg

I begyndelsen af november nuværende og tidligere SAS-ansatte forsøge at råbe de danske politikere op efter utilfredshed med, at opsagte medarbejdere ikke nødvendigvis kommer tilbage efter genopretning.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Torsdag den 4. november vil nuværende og tidligere SAS-ansatte mødes foran Christiansborg og markere deres utilfredshed med SAS's ledelsen og dens planer, skriver Check-in.

Utilfredsheden bunder i, at nogle af de flere tusinde ansatte, som SAS har fyret under coronakrisen, har forventet at få deres stilling tilbage i forbindelse med genopretningen af flymarkedet.

Men fordi SAS vil oprette nye såkaldte produktionsplatforme, skal fremtidige ansættelser ske i nye selskaber og med nye overenskomster, og tidligere ansatte vil her skulle søge disse job sammen med andre kandidater og på andre vilkår, end da de stoppede i SAS.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det er gruppen, der vil demonstrere, og som er dannet af syv danske faglige foreninger og klubber, der omfatter piloter, kabinepersonale, teknikere m.m., sure over. Ifølge mediet har der allerede været tilsvarende demonstrationer i Stockholm og Oslo.

Fagforeninger frygter at SAS vil fravælge tidligere ansatte 

Pilotformand i vrede over SAS-udmelding om nye overenskomster 

Øgede brændstofpriser presser Norwegian: Topchef afventer effekt på billetpriser  

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs