MobilityWatch

SAS' nye overenskomster vækker kritik på Christiansborg: "Det er en led måde at opføre sig på"

Det delvist statsejede flyselskabs seneste tiltag for at mindske omkostningerne bliver mødt med vrede og skepsis i både rød og blå blok. "Det er en gammel, reaktionær, sur arbejdsgiverattitude at gøre det på den her måde," siger beskæftigelsesordfører hos regeringens støtteparti SF. SAS forstår frustrationerne, men peger på, at alle må bidrage til nødvendige forandringer (Rettet).

Flyselskabet SAS har oprettet en række nye produktionsselskaber med billigere overenskomster end tidligere, hvilket får kritik. | Foto: Jens Dresling

Rettet kl. 10.57: Det fremgik tidligere, at de nye overenskomster hos SAS indebærer en 20 pct. lavere løn, men der skulle have stået, at de er 20 pct. billigere for SAS.

Det skandinaviske flyselskab SAS, der har både den danske og svenske stat i ejerkredsen, har etableret en række nye såkaldte produktionsselskaber, der har billligere overenskomster end den, flyselskabets ansatte tidligere har været vant til.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede