MobilityWatch

FPU afviser at trykke lønnen med omdiskuteret SAS-overenskomst

Formand for Flyvebranchens Personale Union afviser at være med til at trykke lønnen for SAS-piloter med overenskomstaftalen for flyselskabets nye datterselskab. En aftale, der har mødt massiv kritik.

Foto: PR/FPU

Den 5. november var en stor gruppe SAS-ansatte samlet til demonstration på Christiansborg Slotsplads for at erkende deres utilfredshed over de forringende løn- og arbejdsvilkår, de har oplevet gennem de seneste år og senest med SAS' oprettelse af et irsk datterselskab, der har indgået en overenskomst på dårligere vilkår end ellers.

Overenskomstaftalen er indgået med Flyvebranchens Personale Union (FPU), og til Børsen fortæller fagforeningens formand, Thilde Waast, at hun ikke mener, at aftalen giver dårlige vilkår for medarbejderne:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs