British Airways-ejer advarer om færre flyvninger efter højere takster

Flyselskabet varsler, at de vil flytte afgange fra Heathrow Lufthavn, hvis højere takster bliver en realitet.
British Airways vil ikke være alene om at flytte afgange fra den britiske lufthavn, hvis taksterne hæves, lyder det fra IAG's direktør. | Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
British Airways vil ikke være alene om at flytte afgange fra den britiske lufthavn, hvis taksterne hæves, lyder det fra IAG's direktør. | Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

British Airways vil flytte nogle afgange fra Heathrow, hvis lufthavnen får lov til at øge taksterne med 50 pct.

Det skriver The Guardian.

International Airlines Groups administrerende direktør, Luis Gallego, siger, at selskabet "ikke vil være alene" om at flytte sine aktiviteter andetsteds hen, hvilket vil underminere Storbritanniens globale konkurrenceevne.

IAG, som foruden British Airways også ejer Aer Lingus og Iberia, er den største operatør i Heathrow og har ført an i indsigelserne mod de foreslåede forhøjelser af landingsafgifterne.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Gallego siger på en konference i London, at Heathrow i øjeblikket er en stor fordel for et "globalt Storbritannien", men at lufthavnen også allerede er betydeligt dyrere end europæiske konkurrenter.

"Heathrows førende position er ikke en selvfølge. Virkeligheden er, at mere end 40 pct. af de mennesker, der bruger Heathrow, er mellemlandende passagerer, der nemt kunne rejse via andre mere konkurrencedygtige knudepunkter," siger han.

Prisen for hver passager kan stige med op til 56 pct. inden 2023 fra 22 til 34,50 pund, hvis en beslutning fra de britiske luftfartsmyndigheder, CAA, gennemføres. De øgede udgifter vil blive sendt videre til forbrugerne, lyder det.

Heathrow har som modsvar hævet prisen for luftfartsselskaberne.

"Passagererne ved, når de får en dårlig handel. En stigning på 10-15 pund i lufthavnsafgifterne kan ikke sammenlignes med at hæve billetter på økonomiklasse til USA til over 2.000 pund i julen, hvilket nogle flyselskaber gør," siger en talskvinde for lufthavnen.

Hun tilføjer, at lufthavnen ikke har modtaget den statsstøtte, som andre europæiske lufthavne har fået under pandemien.

Heathrow har mistet 3,4 mia. pund under corona, og selv om genoptagelsen af transatlantiske flyvninger har øget passagertallet, var det i oktober mindre end halvdelen af niveauet før pandemien.

Flytrafik over Atlanten nærmer sig normalt niveau 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også