MobilityWatch

Musk bakker på Bidens forslag om statsstøtte til elbiler

Amerikansk statsstøtte til elbiler er en dårlig idé, lød det fra Tesla-topchefen på et møde for virksomhedsledere.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Under et topmøde for virksomhedsledere mandag langede Teslas topchef, Elon Musk, ud efter Joe Biden-administrationens infrastrukturpakke, der blandt andet inkluderer statsstøtte til elbiler.

"Det ville være bedst, hvis den del ikke blev vedtaget," sagde Musk ved topmødet, der blev afholdt af Wall Street Journal i Teslas nye fabrik i Austin, Texas.

Forslaget fra Biden-administrationen lyder på, at virksomheder vil modtage yderligere 4500 dollar i belønning per elbil fremstillet i USA, hvilket vil være i form af skattemæssige tilskud.

Infrastrukturpakken er stemt igennem i Kongressen og er dermed vedtaget. Dele af den, herunder statsstøtten til elbiler, er dog endnu ikke vedtaget.

Ifølge Musk bør regeringen ikke blande sig. Den bør "agere som dommer og ikke spiller på banen", sagde han og tilføjede, at regeringen ikke skal stå i vejen for den igangværende udvikling.

Selv om Tesla vil få økonomisk gavn af forslaget, gjorde Musk det klar, at han er villig til at takke nej til alle former for statsstøtte.

Svensk myndighed foreslår jernbaneforbedringer af Øresundsbroen

Importører af brugte biler beder om mindre i fradrag 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs